Zimní prohlídka tvrze Hanička

25.01.2014 11:00

Letos zima nepřeje, tak hurá za turistikou a turistickými zajímavostmi. V sobotu 25. ledna 2014 máte možnost mimořádně navštívit tvrz Hanačku v Orlických horách.

Tvrz leží v krásné krajině Orlických hor mezi Rokytnicí v Orlických horách a Bartošovicemi v Orlických horách. V blízkém okolí tvrze Haničky můžete objevovat další vojenské památky na Panském a Anenském poli (např. bunkr Na Holém).

Zdroj obrázku zde

Užitečné informace před výletem

Na začátek prohlídky je požadován včasný příchod zájemců. Vezměte prosím v potaz, že ke tvrzi nelze dojet autem. Nejbližší parkoviště, které je zdarma a časové neomezené, je na Panském poli. Cesta odtud trvá okolo 20 minut. Dále také počítejte s velmi nízkou teplotou uvnitř tvrze. Teploty v letních sezónách se zde pohybují okolo 5 – 8 °C. V zimě tedy počítejte ještě s nižšími.

Aktuální počet volných míst na mimořádnou prohlídku naleznete ZDE - NUTNO REZERVOVAT

Délka prohlídky

Prohlídky tvrze obvykle trvají 80 minut. Oblečte se tedy velmi teple.

Co v okolí?

V blízkém okolí můžete navštívit krásnou Rokytnici v Orlických horách, kde bylo nedávno otevřeno nové muzeum Sýpka, které byste rozhodně neměli minou. Nachází se kousek od náměstíčka, kde se můžete posilnit v místních hospůdkách a prohlédnout si krásné roubené domečky, které zůstaly zachované po obvodu téměř celého náměstí.

Pokud cestujete autem, neměli byste také v tomto kraji vynechat Zemskou bránu či Neratov.

Kontakt

tvrzhanicka@seznam.cz

Tel.: 494 616 998 nebo 494 595 393

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.