Šediváčkův long (21. - 25. ledna) - Deštné v Orlických horách

24.01.2014 15:18

Ani nepřízeň počasí nezabrání konání dalšího ročníku největší akce zimní sezóny v Orlických horách - Šediváčkův long již po osmnácté.

Šediváčkův long dosáhne dospělosti

Jako každoročně bude největší akcí zimy v Deštném v Orlických horách Šediváčkův long. Pro letošek se jedná již o 18. ročník a akce se tedy stává symbolicky dospělou, což dokazuje i profesionální průběh a organizace celé akce.

 

Vyjeďte do Jedlové v Orlických horách

Šediváčkův long je závod psích spřežení a jedná se o Mistrovství ČR v LONGu (LONG – kategorie dlouhé tratě). Účastníci musí zdolat 240 km dlouhou trať po hřebenech Orlických hor, kde je nesmí překvapit prudká stoupání ani klesání. Jednou musí přenocovat v mrazivých podmínkách i se čtyřnohými sportovci. Startovním a cílovým bodem bude osada Jedlová nedaleko Deštného v Orlických horách.

 

Program

Od úterý 21. 1. 2014 až do soboty 25. 1. 2014 můžete sledovat průběh závodu či se zúčastnit doprovodných akcí.

 

Vstupné

Šediváčkův long je pro diváky zdarma.

 

Navštivte kostel Sv. Matouše v Jedlové

Pokud již budete v Jedlové, neváhejte a vyrazte si prohlédnout kostel Sv. Matouše. Kostel má své kouzlo a poslední dobou je i často vyhledáván ke svatbám.

Více informací: www.sedivackuv-long.cz

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.