/album/a32/rampusak4-1000-jpg/
/album/a32/rampusak2-1000-jpg/
/album/a32/rampusak6-1000-jpg/
/album/a32/rampusak3-1000-jpg/
/album/a32/rampusak5-1000-jpg/
/album/a32/rampusak-1000-jpg/

Poloha na mapě

 

Zajímavosti v okolí

 

Šerli c h

serlich_nahled

 

Luisino úd  olí

luisino_udoli_nahled

Rampušák 2017, aneb zamávejte zimě zvesela!

01.04.2017 00:00

Již od šedesátých let minulého století si loučení se zimní sezónou v Deštném v Orlických horách nelze snad ani představit bez patrona horské služby a dobrého ducha těchto hor Rampušáka, a půvabné dobrotivé víly Kačenky.

     

zdroj: https://qwertzui.rajce.idnes.cz

 

Aprílové lučení se zimou

Letošní loučení se zimou, kdy Rampušák předá vládu nad horami víle Kačence, proběhne přímo na apríla 1. dubna 2017 na lyžařském svahu a pod ním. Program začne příjezdem Rampušáka a Kačenky na historických lyžích v doprovodu masek a po dojezdu se k nim můžete připojit i vy. Součástí programu bude Rampušákův projev, pestrý zábavný program a chybět nebude ani vyhlášení soutěže o nejlepší masku. Večerní oblohu pak rozzáří ohňostroj.

 

 

Nenechte si ujít ani Muzeum zimních sportů

Rozloučení se zimou můžete spojit s několika dny odpočinku a využít nabídku ubytování v Deštném v OH a v okolí. A výběr je skutečně pestrý. Kdo má rád komornější atmosféru, ten ocení klid a pohodu zdejších penzionů. Zklamání nebudou ani ti, kteří dávají přednost hotelovému ubytování. A zatímco se víla Kačenka tak jako každý rok, ujímá vlády nad krajem, můžete si užívat zdejší krásné přírody, navštívit deštenské Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel, nebo si v některé ze zdejších restaurací vychutnat tradiční krkonošskou kuchyni.

 

Místo

Deštné v Orlických horách

 

Termín a čas konání

1. dubna 2017

 

Vstupné

Zdarma

 

Parkování

Parkoviště pod sjezdovkami (zdarma).

 

Kontakt

www.skicentrumdestne.cz

 

Podívejte se na video z předešlého ročníku

Podělte se s přáteli:      

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.