Přejezd Orlických hor (15. 2. 2014)

15.02.2014 07:20

Přejeďte hřebeny Orlických hor na běžkách společně s Klubem českých turistů z Poličky.

 

Zdroj obrázku ZDE

 

Každoroční přejezd

Členové tohoto klubu organizují už po několikáté tuto výpravu, která je vhodná spíše pro zkušenější běžkaře. Již název napovídá o tom, že trasa vede přes hřebeny Orlických hor. Zúčastnění budou tedy porážet vrcholky, tisícovky včetně královny Orlických hor – Velké Deštné. Organizátoři doufají, že zima nadělí várku prašanu a přejezd bude moci proběhnout bez problémů.

 

Odkud kam se pojede?

Hlavní trasa by měla vést od Šerlichu, který je nedaleko Masarykovy chata, která stojí za navštívení. Je odtud krásný výhled a busta T. G. Masaryka. Z Šerlichu se vyrazí přes hřebeny Orlických hor po skvěle upravených běžeckých tratích až do vzdálené Rokytnice v Orlických horách.

 

Přes tisícovky Orlických hor

Informace od KČT v Poličce uvádí, že pokud nebude možné vyjet (organizovaným autobusem z Poličky) až na Šerlich, může se trasa pozměnit například na:

·         Deštné v Orlických horách – Šerlišský mlýn – Šerlich – Velká Deštná – Pěticestí – Hanička – Rokytnice v Orlických horách

·         Deštné v Orlických horách – Luisino údolí – Pěticestí – Hanička – Rokytnice v Orlických horách

Pro zájemce, kteří nechtějí absolvovat celý přejezd, ale přesto by se rádi projeli na běžkách, mohou zvolit okruh kolem Deštného přes Luisino údolí, Velkou Deštnou, Šerlich a Vrchmezí.

 

Náročnost

Pro představu náročnosti výletu: vzdušná vzdálenost mezi Šerlichem a Rokytnicí v Orlických horách je okolo 17 km, připočtěte dále náročnost horského terénu, podmínek a další kilometry skutečné cesty. Poté zvažte, zda vaše fyzická zdatnost odpovídá vlastnostem přejezdu.

 

Nejedná se o závod s časem ani o ceny. Cílem je spíše protáhnout tělo, nadýchat se čerstvého vzduchu a udělat si příjemný výlet v krásném prostředí Orlických hor.

 

Více informací o akci ZDE

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.