Potštejnská pouť 2016

20.05.2016 12:40

Tradiční velkolepou událostí Potštejna, obce ležící na řece Divoká Orlice, je již tradiční Potštejnská pouť. Letos se koná od pátku 20. do neděle 22. května a místem jejího konání je Bělisko a celý střed obce.

 

Základem správné poutě jsou atrakce!

Jako obvykle na vás bude čekat spousta zábavy a pouťových atrakcí včetně takových, ze kterých vás bude mrazit v kostech a loupat v kloubech. Vedle těch „obyčejných“ si totiž budete moci vyzkoušet i vysoce adrenalinové. Děti si budou moci užívat jízdu na koních a přesvědčit se, že ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Nebyla by pouť poutí, kdyby chyběla střelnice a tak si svou mušku budete moci vyzkoušet v Potštejně i letos.

 

Mumraj a spousta pokušení

Po celý víkend pro vás budou připraveny pouťové speciality. Pochutnat si budete moci na pouťových koláčích, řízcích s bramborovým salátem i dobrotách připravovaných na grilu. O přízeň vašich chuťových buněk se bude ucházet jako vždy i turecký med, cukrová vata a spousta různých laskomin. Vydejte se do Potštejna, kde se můžete těšit na správný pouťový mumraj, spoustu muziky linoucí se z reproduktorů, nafukovací balonky a nejrůznější lákadla, která k Potštejnské pouti a poutím vůbec neodmyslitelně patří. Na chvíli si odpočinout od lidského hemžení a hluku můžete například na potštejnském hradě, jehož romantická silueta je dominantou obce. Potštejnskou pouť také doplňuje zábavný program pro děti na místním zámku Potštejn.

foto:  www.mojeorlickehory.cz 

 

Poloha na mapě

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.