Noční bloudění labyrintem v Brandýse nad Orlicí

25.06.2016 13:10

Přírodní bludiště v Brandýse nad Orlicí je důmyslným labyrintem, kde můžete zažít spoustu chytré zábavy a legrace. Přijďte se přesvědčit, že není tak lehké najít jeho střed a vrátit se zpátky bez toho, abyste zabloudili.

     

 

Do středu zeměkoule

Střed brandýského bludiště leží asi 50 m od jednoho z ramen Tiché Orlice a jižní stranu pozemku částečně kryje zalesněný svah. Bludiště má tvar čtverce o velikosti 35 x 35 m a jeho uličky tvoří vzrostlé habry, které se pro tento účel osvědčily již na mnoha místech. Střed vyplňuje zjednodušená, azimutálně vyvedená kresba zeměkoule, její ž poledníky a rovnoběžníky k němu přerušují a komplikují cestu. Cestičky jsou vysypané jemným štěrkem, který vám křupe pod nohama, když se snažíte dobře se zorientovat a najít co nejrychleji cíl. Ač se to na první pohled může zdát snadné, není tomu tak. Vyžaduje to bystré myšlení a smyslovou orientaci.

 

Projdete také za tmy?

Pokud máte rádi výzvy, můžete si bloudění nyní užít i trochu netradičně. Na den 25. června 2016 je pro zájemce připravena akce nazvaná „Noční bloudění labyrintem“. Koná se od 21.00 do 23.00 hodin a jste srdečně zváni.

 

Více se o Přírodním bludišti v Brandýse nad Orlicí dozvíte na stránkách  https://brandys-ve-svete.czhttps://brandys-ve-svete.cz/labyrint/labyrint.php

 

zdroj: https://brandys-ve-svete.cz

Vyberte si z široké nabídky ubytování v Orlických horách

/album/a10/a07-pohlednice-jpg/
/album/a10/a14-jpg7/
/album/a10/a15-jpg5/
/album/a10/labyrint-2013-jpg/
/album/a10/a16-jpg4/
/album/a10/a16-labyrint-jpg/

Poloha na mapě

 

Ubytování v okolí

 

Apartmány Sluníčko

Chalupa Kateřina

Vyhledávání

Kontakt

Region Orlické hory Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění

 

Doporučujeme

Poznejte tajuplný kout pískovových skal České Švýcarsko a vyberte si ubytování v obci Hřensko, vyražte na pěší tůru nebo v zimě na běžkách a vyberte si z nabídky ubytování v Bedřichově v Jizerských horách nebo si vyberte ubytování v Adršpachu na Broumovsku a objevte skalní města. Nezapomeňte navštívit také naše nejvyšší pohoří Krkonoše. Rezervujte si ubytování Janské lázně a okolí, ideální výchozí místo pro Vaše výlety.